A jó lakásbiztosítás kárbejelentés fontossága

A vihar lecsapott, a tetőcserepek repültek, a falon pedig kövér cseppekben folyik le az esővíz? Eljött az a legkevésbé sem várt alkalom, amikor kipróbálhatjuk lakásbiztosításunk kárbejelentés funkcióját. Jó esetben még nem volt alkalmunk kijárni ezt az ösvényt, de éppen ezért éles helyzetben különösen fontos, hogy kellő pontossággal töltsük ki a kárbejelentőt, hogy minél hamarabb anyagi kártérítéshez jussunk. Lássuk, mi az a legalapvetőbb 6 dolog, amire biztosan szükségünk lesz egy lakásbiztosítás kárbejelentés megtételénél.

Kárbejelentés okosan és egyszerűen, azonnal

Kárt többféleképpen is bejelenthetünk a biztosítónknál:

  • amennyiben van lehetőség, akkor legegyszerűbben online tehetjük meg ezt a biztosító oldalán,
  • felkereshetjük a biztosítót telefonon,
  • vagy a személyes ügyfélszolgálaton,
  • esetleg postai úton megküldhetjük számukra a kárbejelentő lapot.

Jó tudni!

A Genertelnél azonnal, online is bejelentheted lakáskárodat. A kárszakértő személyesen megnézi a kár helyét és akár már ott helyben át is utalja a kártérítés összegét, ami aznap meg is érkezhet a bankszámládra.

Genertel online lakásbiztosítás kárbejelentés: https://www.genertel.hu/ugyfelszolgalat/karbejelentes

6 alapdolog, ami biztosan kelleni fog a kárbejelentéshez

1. Fotók a kárról

Minden ingóságunkról, amelyben kár keletkezett, és amelyre biztosításunk kiterjed, fényképezzünk le. Fontos, hogy rablás vagy betörés esetén a rendőrségi jegyzőkönyv szkennelt változatát is csatolnunk kell. (A fotókat a kárbejelentő oldalon könnyedén fel is tudjuk tölteni.)

2. Kötvényszám (pl. XY 012334567)

Kötvényszámunkat könnyen lenézhetjük a biztosítási szerződésünkről.

3. A káresemény pontos helye és ideje

Meg kell adnunk a káresemény pontos helyét, amelyet biztosítottunk és ahol a káresemény bekövetkezett.

4. Becsült kárösszeg

Becsüljük meg a keletkezett kár összegét. Ha több kárunk is keletkezett, adjuk össze ezek értékét.

5. Számlaszám

Meg kell adnunk azt a számlaszámot, amelyre a kárkifizetés összegét szeretnénk megkapni.

6. Elérhetőségi adatok

Ügyeljünk adataink pontos kitöltésére, mert ezen keresztül fogják felvenni velünk a kapcsolatot.

További károk megelőzése és kárkifizetés

Ha van rá módunk és meg tudjuk oldani, próbáljuk megszüntetni a kárt okozó hibát. Ha például csőtörés történt, akkor természetesen a vészelhárítást meg lehet és meg is kell tenni, de azon felül, hogy a csőtörést feltárjuk és javítjuk, a helyreállítási munkálatokat nem kezdhetjük meg addig, amíg a biztosító meg nem vizsgálta a kárt egy kárszakértő segítségével. A legjobb, ha az egész folyamatot (feltárás, javítás) fényképekkel dokumentáljuk, hogy azt később be tudjuk mutatni a biztosítónak igény esetén. A kárszakértő a kár felmérésekor megvizsgálja az eltört vezetéket (szakaszt) is, így azt őrizzük meg addig, míg a vizsgálat le nem zárul.

Ha gyors segítségre lenne szükségünk és például Genertel lakásbiztosítás Plus vagy Extra csomaggal rendelkezünk, használjuk ki az S.O.S Lakásfix kiegészítő biztosításunk adta vészelhárítási szolgáltatást. A részletes termékleírást és feltételeket itt találod: https://www.genertel.hu/ugyfelszolgalat/letoltheto-dokumentumok

A kárrendezési szakember személyesen megnézi a kár helyét, lefotózza és helyben kiszámolja a javítás költségeit. Látogass el a Genertel.hu-ra és számítsd ki lakásbiztosításod díját ide kattintva!

Ne maradj le további érdekes cikkeinkről sem, lájkold Facebook oldalunkat és iratkozz fel blog hírlevelünkre! Szívesen várjuk a kommenteket és kérdéseket is a témában itt, a blogon és Facebook oldalunkon egyaránt!