Segítség a koronavírus élharcosai számára

Hosszú hetek teltek el a koronavírus magyarországi elterjedése óta. Ez az időszak, mindamellett, hogy többszázezer magyar életét forgatta fel gyökerestül, a gyors megoldások, az alkalmazkodás és a példátlan mértékű összefogás időszaka is volt egyben.

Most, aki megteheti, azzal segít a legtöbbet, ha betartja a korlátozásokat és otthon marad, de sokak számára ez a megoldás kivitelezhetetlen. Ugyancsak mások számára pedig a személyes biztonság és egészség kockára tételével jár.

A Genertel Biztosító, a Generali csoport tagjaként szintén szeretne többet tenni a jelenlegi helyzet javítása érdekében, külön segítő kezet nyújtva azok számára, akik áldozatos munkája nélkül elvesznénk. Éppen ezért, május 1-jétől kezdődően kiemelt védelmet biztosítunk az egészségügyben dolgozó ügyfeleink számára.

Védelem az egészségügyben dolgozó ügyfeleink számára

3 hónapra szóló (2020.május 1 – 2020. július 31.) biztosítást nyújtunk az egészségügyben dolgozó ügyfeleink számára. Ez a biztosítás minden olyan Generali és Genertel ügyfélre vonatkozik, aki igazolható módon a magyar állami egészségügyi rendszerben egészségügyi dolgozóként a koronavírus fertőzött betegek ellátásában tevékenyen részt vesz.

Két új szolgáltatás érhető el az ingyenes biztosítási fedezetben: haláleseti és kórházi napi térítés.

  • Haláleseti térítés estén a szolgáltatási összeg 2 000 000 Ft: koronavírus fertőzés miatt bekövetkező halál esetén az örökös(ök) részére kerül kifizetésre ez a biztosítási összeg.
  • Kórházi napi térítés koronavírus fertőzés miatt: ha a biztosított a kórház fertőző betegek részére kijelölt részlegébe kerül, akkor az ott töltött kórházi napokra, de maximum 14 kórházban töltött napra jár a napi biztosítási összeg (10 000 Ft/nap). A térítés teljes mértékét úgy kell meghatározni, hogy a kórházi ápolási napok számát meg kell szorozni a biztosítási összeggel. Az intenzív osztályon történő ellátás napjaira a biztosítási összeg 200%-át (20 000 Ft/nap) téríti meg a biztosító.

A szolgáltatás azon ügyfelekre vonatkozik, akik 2020. május 1-jén és a biztosítási esemény időpontjában élő szerződéssel rendelkeznek, azaz a május 1-je után kötött szerződésekre nem érvényes. További részletek ITT!