Az alábbi történet főszereplője az ország másik végébe költözött barátaihoz tartott éppen, amikor lemerült a telefonja. A telefonnal együtt a navigációtól is elbúcsúzhatott, így félrehúzódott egy útszéli zöldséges mellé, és kiszállt megkérdezni, merre kell mennie. Ez nem is vett el fél percnél többet, ám főhősünk mindez idő alatt is járni hagyta az autó motorját. És hogy ez miért volt hiba?

Leginkább azért, mert az útitársa egy játékos kedvű kutya volt, aki kapva kapott az alkalmon, átugrott a vezetőülésre, meglökte a sebváltót, és rükvercbe tette a kocsit. A biztonság kedvééért a központi zárat is bekapcsolta valahogy, így miután a kutya ráfeküdt a kormányra, a gazdája tehetetlenül nézte, ahogy az autó majdnem egy órán keresztül körözött hátramenetben. Mindeközben az állat 3 kerti törpét, néhány kukát és virágágyást is sikeresen kilapított, majd irányt váltott, és befarolt egy sövénykerítésbe.

Időközben az ott lakók kihívták a tűzoltókat, a sofőr viszont így sem nyugodhatott meg. Kiderült, hogy a központi zár bezárta az autót, benne a kutyával. A tűzoltók szerencsére gyorsan felfeszítették az ajtót, és kiemelték az ámokfutó sofőrt a volán mögül.

Ha legközelebb tehát megállsz valahol, és azon gondolkozol, van-e értelme néhány másodpercre leállítani a motort, jusson eszedbe ez a történet!