A karácsony előtti utolsó napokban sok otthonban fokozódik az ünnepi hangulat, a nyüzsgés és egyben a balesetek kockázata is. Egy kigyulladt, vagy feldőlt karácsonyfa, a sütőben felejtett bejgli, vagy a tűzön hagyott karácsonyi vacsora komoly károkat okozhat otthonodban. Az ilyenkor gyakran előforduló balesetekre és személyi sérülésekre is érdemes azonban előre felkészülni. Ilyenkor sokat segíthet egy lakásbiztosítás. Az utolsó pillanatokban sokan hajlamosak kapkodni és a fa felállítása, vagy az ünnepi fogások készítése, esetleg takarítás közben egy kis figyelmetlenség is okozhat nagy bajt.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány érvet a lakásbiztosítások mellett, amik ezekben az esetekben is segítséget nyújthatnak. Illetve hasznos tippeket is találhatsz arra, mikre figyelj, hogy valóban az igényeidnek megfelelő biztosítást válaszd.

Lakásbiztosítás online | Genertel

Lakásbiztosítás csomagjaink fedezetet nyújtanak a leggyakoribb károkra és extra védelem is választható. Vegye igénybe kedvezményeinket.

Lakásbiztosítás: érdemes időről időre megvizsgálni, mire nyújt fedezetet

A legtöbben kötelező felelősségbiztosításukhoz hasonlóan lakásbiztosítást is ár alapján választanak. Csakhogy, amíg a KGFB esetében általában valóban csak az árban van eltérés a különböző biztosítók ajánlatai között, a lakásbiztosítások kockázatvállalásai már jelentős eltéréseket mutathatnak. Egy szó, mint száz, az olcsóbb nem minden esetben jobb.

Ha van már lakásbiztosításod, érdemes időről időre megvizsgálni, mire nyújt fedezetet. Előfordulhat, hogy a lakásbiztosítás megkötése óta például végeztünk olyan munkálatokat az ingatlanon, amik annak az értéknövekedésével jártak, vagy épp gyarapodott a vagyonunk, amit már nem fed le meglévő biztosításunk.

TIPP:

Ha nincs még lakásbiztosításod, látogass el a Genertel.hu-ra és számítsd ki lakásbiztosításod díját online kalkulátorunk segítségével! Most nemcsak 25%-kal olcsóbban kötheted meg, de kalkulációddal részt vehetsz nyereményjátékunkban is, melyben 5 db 30.000 Ft értékű IKEA ajándékutalvány talál gazdára. Kattints ide és számítsd ki a díjad!

Alapkockázatok és kiegészítők: mire terjed ki a lakásbiztosítás?

Az alapkockázatok a legtöbb biztosító esetében lefedik a leggyakoribb karácsonyi káreseményeket, de azzal mindenképp érdemes tisztában lenni, hogy pontosan mire is terjed ki lakásbiztosításunk. A Genertel Classic, Plus és Extra lakásbiztosítási módozatai például az alábbi alapkockázatokat foglalják magukba:

tűz; robbanás; villámcsapás; vihar; jégverés; hónyomás; szikla-, kőomlás, földcsuszamlás; ismeretlen építmény és üreg beomlása; idegen jármű ütközése; légi jármű ütközése; idegen tárgyak rádőlése; felhőszakadás; árvíz; földrengés; vízkár; betöréses lopás, rablás, rongálás; üvegtörés; felelősségbiztosítás.

Ezen kívül azonban több hasznos kiegészítőt is tartalmaznak, ráadásul ingyen, amik különösen jól jöhetnek a karácsonyi szezonban.

Csomagok, kiegészítők Genertel lakásbiztosítás Plus módozat választása esetén:

Magánemberi felelősségbiztosítás; Családi balesetbiztosítás; Idegen vagyontárgy; Vállalkozói vagyontárgy; Komfort csomag; Tűz nélküli füst- és koromszennyeződés; Lakásbiztosítási díjátvállalás munkanélküliség esetén; Gépjárművek kiegészítő biztosítása; Üdülésre elvitt ingóság; Kórházi lopás; Készpénz csomag; Kiemelt értékű ingóságok; Beázás csomag; Vízkár csomag; S.O.S. lakásfix; Állatkár biztosítás.

Családi balesetbiztosítás: hasznos kiegészítő nemcsak karácsonyra

Egy családi balesetbiztosítás, melyet már Classic csomagunk is tartalmaz, hasznos kiegészítője lehet lakásbiztosításunknak. Az, hogy apu fűrésszel, baltával, konyhai nagykéssel és persze nyers erővel faragja bele a karácsonyfát a talpába sok családnál éppúgy a karácsony velejárója, mint a halászlé, vagy a bejgli. Hiába az évek, meg a rutin, ez a megszokott jelenet könnyen végződhet a legközelebbi kórház sürgősségi osztályán.

Nézd meg, mennyi lenne Genertel lakásbiztosításod! Tovább az online kalkulátorra!

Odaég a bejgli, elfüstöl a karácsonyi vacsora

A füst és a korom is okozhat komoly károkat otthonunkban, ehhez pedig nem is minden esetben szükséges, hogy bárhol tűz üssön ki a lakásban. Elég, ha megfeledkezünk a sütőben hagyott bejgliről, vagy a tűzhelyen készülő fogásokról, hogy megtörténjen a baj. Az alapkockázatok általában nem terjednek ki erre az eshetőségre, azonban a Genertel lakásbiztosítási módozatainak mindegyike tartalmaz tűz nélküli füst- és koromszennyeződés kiegészítőt.

Áldott, Békés és Balesetmentes Ünnepeket kívánunk!