Veled is előfordult már, hogy éppen csak pár centi hiányzott egy tökéletesen kivitelezett parkoláshoz, de valahogy mégse jött össze? Megesett már, hogy nem az autódnak megfelelő benzint vagy gázolajat tankoltál járgányodba? Cikkünkben összeszedtünk 6 helyzetet, amikor nem is gondolnád, milyen jól jöhet egy Casco biztosítás a megfelelő kiegészítőkkel!

Mire jó a Casco?

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (KGFB) ellentétben a Casco biztosítás a saját gépjárművünkben keletkezett károkat téríti meg és a KGFB-vel ellentétben nincs kötelezettség a megkötésére. Azonban nem kellenek extrém helyzetek ahhoz, hogy jól jöhessen egy Casco.

Gondoljunk a leginkább hétköznapi szituációkra. Bőven elég az is, ha Te magad vagy egy kicsit figyelmetlenebb és rosszul méred fel a távot, vagy ha esetleg ellopják az autódat. Ezek elég gyakori esetek, viszont, ha bekövetkeznek, súlyos anyagi terheket jelenthetnek az autótulajdonosok számára.

Casco biztosításod személyre is szabhatod különböző kiegészítő szolgáltatásokkal. Hogy milyen kiegészítők érhetőek el és milyen helyzetek esetén segíthetnek? Íme néhány példa!

Hibás tankolás biztosítás

Hallottál már olyanról, vagy esetleg Veled is megesett már, hogy a benzinkúton siettél, figyelmetlenebb voltál és elnéztél egy rutinszerű tankolást? A jó hír, hogy nem vagy egyedül ezzel a problémával! A gázolaj és benzin tévesztése elég gyakori probléma.

A félretankolás elsősorban a dízelmotorokat veszélyezteti, mert a benzin miatt megnő a terhelés. Viszont egy egyszerűbb benzines motornak is sokat árthat a keveredés arányától függően. Ha megtörténik a baj, érdemes azonnal szakemberhez fordulni, mert rosszabb esetben nemcsak az üzemanyagot kell eltávolítani, hanem az üzemanyag-ellátó rendszert is ki kell tisztítani.

Ilyen esetekben segítségedre lehet a Casco hibás tankolás kiegészítő biztosítás, amely szükség esetén a szerviz alkatrész-, illetve a munkadíj költségeire is kiterjed.

AutósTárs jogvédelmi szolgáltatás

Nemcsak akkor lehet gond, ha Te voltál figyelmetlen parkolás közben. Az is tud bőven bonyodalmat okozni, ha valaki más volt figyelmetlen és a Te autód látta ennek kárát. Az esetek egy jelentős részében ugyanis a másik fél nem ismeri el a hibát. Ilyenkor kezdetét veszi egy végeláthatatlannak tűnő pereskedés, ami nem kíméli a pénztárcádat sem, ráadásul az ügy kimenetele is kétesélyes.

Az AutósTárs Jogvédelmi szolgáltatás ilyen és ehhez hasonló ügyekben lehet a segítségedre. Hogyan? Biztosítja például számodra a megfelelő jogi és érdekvédelmi képviseletet olyan jogvitákban, amelyek gépjárműbiztosítási ügynek minősülnek, többek között kártérítési, büntetőjogi, szabálysértési ügyekben.

Háztól-házig szolgáltatás

Nem elég, hogy bekövetkezik egy baleset, ezen felül még gondoskodni kell a tulajdonosnak az autó elszállításáról a szervizbe, valamint onnan haza. Az ember ilyenkor azt kívánja, bárcsak valaki elintézné ezt a feladatot helyette.

A jó hír az, hogy a háztól-házig szolgáltatás pont erre lett kitalálva. Ha igénybe veszed ezt a kiegészítőt, nincs más dolgod, mint bejelenteni a kárt, a biztosító pedig gondoskodik a szállításról. Javítás után pedig úgy kaphatod vissza autódat, mintha mi sem történt volna.

Avulásmentes térítés

Az avulás a gépjármű (vagy bármilyen más vagyontárgy) értékének csökkenését jelenti, mely az idő múlásával, a használatból eredően következik be. Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Normál esetben, ha egy 70%-os műszaki állapotú gépjárművet káreset ér, akkor a biztosító csak a hibás alkatrész újkori értékének 70%-át téríti, 30%-ot levon az avulás miatt. Az avulásmentes térítés kiegészítő biztosítás igénybevételekor azonban a biztosító kár esetén nem veszi figyelembe a gépjármű használtsági fokát. Így, ha például egy 6 éves autónál biztosítási esemény következik be, akkor olyan értékben kaphat a tulajdonos térítést, mintha új autóról lenne szó. Jól hangzik, ugye?

Kölcsöngépjármű szolgáltatás

Amikor bekövetkezik a baj és autónk olyan mértékű károkat szenved, hogy használhatatlanná válik, sok kellemetlenség érhet minket a mindennapokban. Problémássá válik a munkahelyre való bejárás, a gyerekek fuvarozása az iskolába, sőt még a nagybevásárlás is. Ilyenkor jól jöhet, ha rendelkezel kölcsöngépjármű kiegészítő biztosítással. Ez a szolgáltatás fedezheti számodra a csereautó bérleti díját, amíg a sajátodat vissza nem kapod.

Smart poggyász biztosítás

Ki ne féltené a poggyászát egy utazás során? Hiszen senki sem szeretné azt látni egy finom ebéd után az autóhoz visszaérve, hogy az ablakokat betörték, az ajtókat felfeszítették, az értékeknek pedig lába kélt. Ilyenkor a legértékesebb dolgainkat sajnáljuk a legjobban, mint például a laptopunkat és az egyéb számítástechnikai kütyüinket. Egy új eszköz vásárlásában sokat segíthet a Smart poggyász kiegészítő biztosítás, amely alapján a biztosító megtéríti a Te és utastársaid tulajdonában lévő okos eszközök (mobiltelefon, laptop, tablet, mobil számítástechnikai eszközök) értékét a biztosítási feltételek szerint.

Szeretnél felkészült lenni és többet tudni a poggyászvédelemről? Korábbi cikkünkből kiderül, mit tehetsz, ha gondod adódik akár földön, akár levegőben. 

Gondoltad volna, mennyi mindenben segíthet egy Casco biztosítás, főleg, ha a megfelelő kiegészítőket választod hozzá? A fenti kiegészítő biztosításokon kívül számos elérhető még. Ezáltal bárki személyre szabott anyagi védelmet biztosíthat magának és autójának.