Itt az E-kárbejelentő applikáció! Te letöltötted már mobiltelefonodra?

Bár a Genertel Biztosító online felületén továbbra is gyorsan és egyszerűen elintézheted kárbejelentésed, január 8-ától már elérhető a Magyar Biztosítók Szövetsége által kifejlesztett papír alapú baleseti bejelentőlap digitális változata, melynek használatával a kárbejelentést a biztosítónknál is azonnal megteheted. Hogyan működik egy KGFB kárbejelentés? Lássuk a lényeget!

Az új applikáción keresztül, amely a hagyományos, „kék-sárga” nyomtatvánnyal egyenértékű, az autósok mobiltelefonjukon is intézhetik a baleset utáni adminisztratív teendőket.

Így már több módon is bejelentheted károd közvetlenül a Genertel Biztosítóhoz:
Telefonon: telefonos ügyfélszolgálatunkat a 06 (1) 288 0000-ás telefonszámon éred el munkanapokon az Elérhetőségek oldalon található nyitva tartási időben.
Interneten: kárbejelentő rendszerünkön keresztül.
Mobiltelefonon: az E-kárbejelentő applikáción keresztül, amelyet az alábbi oldalakról tölthetsz le:

Kérjük, ne felejtsd el a baleset helyszínén kitölteni a baleseti bejelentőt, akár az alkalmazáson keresztül, akár a korábbi papírformátumot választva!

Jó tudni!

  • Az alkalmazás egyelőre nem alkalmas casco károk rögzítésére.
  • A papíralapú, kék-sárga nyomtatványt továbbra is mindenki szabadon választhatja a balesetek bejelentéséhez. Az E-kárbejelentő alkalmazás segítségével azonban a káresemény jóval egyszerűbben és gyorsabban bejelenthető, az elküldést követően a biztosítók azonnal megkezdhetik az ügyintézést. Ám azokban az esetekben, amelyekben az E-kárbejelentő alkalmazás valamilyen okból nem használható (pl. valamely résztvevő félnek külföldi rendszámú gépjárműve van, vagy a károkozó fél nem rendelkezik gépjárművére érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással), a hagyományos papír alapú kék-sárga nyomtatványra lesz szükség.
  • A beküldést követően a bejelentést a rendszer véglegesíti, annak adatait egyik résztvevő fél sem módosíthatja. Hibás adat beküldése esetén annak korrigálását az illetékes biztosítótól lehet kérni a kárrendezési eljárás során.
    Bővebb tájékoztatásért, kérjük, keresd fel a https://mabisz.hu/gyik/ oldalát.