Ez az eset egy nagynevű belvárosi hotelben történt meg, annak is a főbejáratánál, ahol főhősünk dolgozott londinerként. Ő volt a felelős azért, hogy az előkelő vendégeket köszöntse, kinyissa nekik az ajtót, cipelje a táskáikat, vagy csak ott legyen, ha kell nekik valami.

Nem ez volt a világ legnehezebb, sem a legizgalmasabb munkája, de egy nap olyan dolog történt, amiről azóta is beszélnek a hotelben.

Fiatal főhősünk azon a napon is kint állt a bejárat előtt, amikor az utcán, pontosan a lábai előtt esett össze egy idős hölgy.

A londiner egy pillanat alatt ugrott oda hozzá, felsegítette, bekísérte a hotel előterébe, leültette egy fotelbe, és egy pohár vízzel kínálta őt. Az idős hölgy pár perc után nemcsak hogy visszanyerte az erejét, de fel is pattant a fotelből, és kiviharzott az épületből.

Főhősünk ezt egy kicsit furcsállta, de az igazi meglepetést nem a csodás gyógyulás, hanem egy másik dolog okozta:

Aznap este ugyanis rendőrök érkeztek a hotelbe.

Kiderült ugyanis, hogy egy bűnözői csoport sokáig várta a megfelelő pillanatot, és amíg a nő elvonta a személyzet figyelmét, addig egy társa öltönyben és fehér kesztyűben beállt a hotel elé, és köszöntötte helyettük az egyik vendéget, aki egy méregdrága autóval érkezett.

Az önjelölt londiner felajánlotta, hogy beviszi az autót a ház parkolójába, amíg a férfi elintézi a papírokat. A vendég nagyon örült, hogy olyan elbánásban részesítik, mint az amerikai filmekben szokás, de pár órával később már sehol sem találta az autóját.

A személyleírás és a kamerák segítségével meglettek a tolvajok, de az autót soha nem látta viszont. Sőt, állítólag a csapat az egész várost végighaknizta ezzel a mutatvánnyal, és további 5 autót is elloptak, mire elfogták őket.

A nyomozók az autó híján végül egy elkésett jó tanáccsal nyugtázták az esetet: néha bizony érdemes kétszer is megnézni, kinek adjuk oda autónk kulcsát.