Te is tartasz a nyári lakáskároktól? Összeszedtünk 5 gyakori helyzetet, amikre érdemes odafigyelni, ha nem szeretnél mélyen a zsebedbe nyúlni egy váratlan káresemény miatt.

Figyelj az ablakokra!

Az egyik gyakori hiba nyáron a nyitva hagyott ablak. Természetesen nem arra gondolunk, hogy nem szabad szellőztetni, hiszen az kiemelten fontos az egészség és a lakás állapotának fenntartása érdekében is.

Azonban fontos észben tartani, hogy a nyári lakáskárok megelőzésének egy fontos lépése, hogy mindig zárd be az ajtókat, ablakokat, ha elhagyod otthonod, hiszen bármikor jöhet egy csúnya vihar. Ugye te sem szeretnél arra hazaérni, hogy az eső miatt beázott a hálószobád vagy a huzat miatt kitört egy üvegajtó? Na ugye!

Tedd védett helyre a kerti bútorokat

Egy jól sikerült kerti party után hajlamosak lehetünk kint hagyni a kellékeket estére. Azonban a vihar által megrongált bútorok cseréje vagy javítása drága mulatság tud lenni. Tipikus nyári hiba, amit elkövethetsz, hogy bár az előrejelzés szerint vihar közeleg, esetleg már látod is a felhőket, elől hagyod a kerti bútorokat.

Óvatosan a grillsütővel és a bográccsal

A kerti bútorokkal egyidejűleg sok helyen előkerülnek a grillsütők és a bográcsok is. Nincs is jobb egy grillezésnél vagy bográcsozásnál a szabad ég alatt egy kellemes nyári napon. Azonban hamar véget vethet a bulinak egy rossz lépés vagy egy hirtelen mozdulat.

A felborult grillsütő vagy bogrács általi tűz komoly lakáskárokat tud okozni, a súlyos balesetveszélyről nem is beszélve. Jobb, ha óvatos vagy a közelükben!

Ne halogasd a tetőcserét

A viharkárok súlyosabb gondokat is tudnak okozni, mint a beázás, az üvegtörés vagy a megrongált kerti bútorok. Ha régóta esedékes a tetőjavítás és már tavaly is épphogy nem történt baj, idén mindenképp szánd rá magad, hogy elkerüljenek a nyári lakáskárok.

Figyelj oda, hogy mit és mikor posztolsz

Ez a mondás általánosan igaz, de nyáron statisztikailag nagyobb eséllyel szenvedhetsz el betöréses lopás általi lakáskárokat. Tipikus hiba, hogy a tengerparti nyaralásról készült képeket azonnal mindenkivel szeretnéd megosztani. Természetesen nem a család és a barátok jelentik a veszélyt. Azonban gondold át mit és mikor posztolsz a közösségi médiában. Ha profilod nyilvános, bárki hozzáférhet az általad megosztott információkhoz. Ezáltal meg is könnyítheted rosszakaróid dolgát, hiszen tudni fogják, mikor nem tartózkodsz otthon.