Húsvéti utazás

Te is készülsz már a húsvéti hosszú hétvégére? Esetleg a sonkaevésen, locsolkodáson kívül vágynál még valami másra is? Vedd nyakadba Európát és szerezz élményeket!

Ha még nem gondolkodtál el azon, hova is lenne érdemes elmenni, adunk pár tippet a tervezéshez!

  1. Wachaui kultúrtáj, a Bécsen túli világ

    Melk húsvéti vásár
    Melki apátság

Azok számára, akik szeretnek szép tájakon barangolni és a természeti kincseken kívül az építészet és városnézés is vonzó, azoknak érdemes ellátogatnia az UNESCO világörökség részeként számon tartott alsó-ausztriai wachaui kultúrtáj nevezetes helyeire. Nem csak Alsó-Ausztria kulturális központja csalogató tavasszal a turistáknak, hanem a különleges húsvéti vásárok is, amelyeket rendszerint lenyűgöző kastélyok vagy apátságok udvarán rendeznek meg.

 

 

Ha már számtalanszor körbejártuk Bécset az adventi vásárok alkalmával, itt az idő, hogy kicsit messzebb is elmerészkedjünk és szétnézzünk a gyönyörű táj övezte kastély vásárok között is. Ilyen ez a pár hely is, amit érdemes meglátogatni:

Húsvéti vásárok kastélyok és apátságok udvarában, Bécs 100 km-es körzetében

  • Göttweiger Ostermarkt
  • Stift Göttweig
  • Schloss Leiben
  • Schloss Hof kastély
  • Wilfersdorf kastély
  • Kartause Gaming apátság
  • Reichenau

 

Ha nem ódzkodunk a nagyobb tömegtől, Bécsben is körülnézhetünk, ahol több helyen is különböző programok várják az érdeklődőket.

  • Bécs legnagyobb vására az Ostermarkt Am Hof, ahol főként kézműves termékeket találhatunk, illetve sok
    Schönbrunn húsvéti vásár
    Schönbrunn húsvéti vásár

    finomságot is, mint például az almás rétes, a kandírozott mandula vagy az édes keltésztából készülő pinza kalács.

 

  • A Schönbrunni Kastély előtt megrendezett vásár az osztrák és szomszédos országok áruit vonultatja fel, amellett, hogy az impozáns méretű kastélyhoz illő óriási tojás dekorációk között bolyonghatunk.

 

 

  • Ha még hasonló érdekességre vágynánk, látogassunk el az
    Freyung húsvéti vásár
    Freyung húsvéti vásár

    Altwiener Ostermarkt vásárba, ahol nem kevesebb, mint 40 ezer különböző stílusban díszített tojással és sült báránnyal várnak minket.

 

 

 

 

  • Érdekes kitérőt tehetünk Ostermarkt der Biobauern auf der Freyungba is, ahol Bécs egyetlen bio piacát kereshetjük fel.

 

  1. Firenze, az igazi olasz húsvét, robbanással

Húsvét Firenzében
Húsvét Firenzében

Firenzében igazán nagy bulit csapnak húsvét alkalmából. Az 500 éves hagyomány szerint húsvétvasárnap Firenze utcáin egy nagyjából 9 méter magas, feldíszített és tűzijátékokkal teletűzdelt ökörszekeret vontatnak végig. Az építményt mindig fehér ökrök húzzák, és itt még az állatok is díszbe borulnak, nyakukról virágfüzérek lógnak, fejükön pedig koronaként ülnek a csokrok. A szekeret 150 korabeli jelmezbe öltözött katona kíséri, majd az ünnepség fénypontjaként meggyújtják a tűzijátékokat és „felrobbantják” a szekeret. És ha már itt járunk, ne hagyjuk ki a tradicionális olasz húsvéti süteményt sem, a colomba-t, vagy a 30 napos, csak anyatejen nevelkedett bárányból készült sültet, az abbacchio-t sem.

  1. Párizs, a húsvéti gasztro-túra

Ha inkább a hasunk után mennénk, ehhez szinte nem is találhatnánk jobb helyet, mint a gasztronómiájáról híres Franciaországot.

Érdekesség

Míg nálunk hagyományosan a nyúlhoz kötődik a húsvéti tojás, ez a szokás máshogy alakult a franciáknál, ugyanis az ott élő gyerekek számára a harangok hozzák az ajándéktojásokat. Nagypénteken, csendes lepelbe borítva a városokat, Rómába mennek a harangok, elhallgatnak. Csak húsvét reggelén szólalnak meg újra, jelezvén, hogy Jézus feltámadt. A visszatérő harangok hozzák a tojásokat és töltik meg újra élettel a néma utcákat.

A franciák különösen nagy hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára, a csokoládékészítők ilyenkor nem csak a kirakatba rakják ki az elkészült mesterműveket, hanem ott helyben dolgoznak rajta, így a járókelők is megcsodálhatják a folyamatot. A báránysült, disznóból készült ételek és a tojás ételek nem csak mindenféle formában, de minden mennyiségben is megjelennek az ünnepi helyszíneken. Haux városában például Húsvét hétfőn több mint 5000 tojásból készítenek rántottát és 1000 embert látnak vendégül ebédre a város főterén. És a tojások száma évről-évre csak növekszik!

+1 fontos dolog, mielőtt elindulsz

Ha már megvan a tervünk, hova menjünk, ne felejtsük el összeszedni az alábbiakat sem:

  • írjuk össze a látnivalók listáját, hogy ne ott kelljen elvesznünk a tömegben,
  • az útitervet, ezzel beoszthatjuk az időnket és az energiánkat is,
  • és számoljuk össze a költségeket.

Korábbi cikkünkben összeszedtünk még pár jó tanácsot arra az esetre, ha átlépnénk az országhatárt.

Ha utazásod során szeretnél még spórolni is, tedd meg ezt egy kedvezményes utasbiztosítással! Hisz jól tudod, enélkül nem is érdemes nekiindulni egy (akár csak pár napos) külföldi útnak sem.

Miért is jó felkészülni egy biztosítással?

Külföldi utazás során bármikor szükségük lehet segítségre, egy váratlan sérülés, betegség miatt, vagy olyan esetben, ha ellopják a poggyászunkat vagy lerobban az autónk. Az ilyen események akár milliókba is kerülhetnek, a sok bosszúság pedig tönkreteheti az egész utazást.

  • Jó tudni, hogy ezeket minden utasbiztosításunk tartalmazza: orvosi és mentési költségek fedezete, balesetbiztosítás, poggyászbiztosítás.
  • Különböző kiegészítők közül válogathatsz: Autó Plusz, Extrém Sport Plusz, Síelés Plusz, Tengerpart Plusz kiegészítő biztosítások.
  • Pár kattintással kiszámolhatod a kedvezményes díjad és megkötheted online, akár mobilon is, bármikor! Egyszerű, mint a karikacsapás, még akkor is, ha az utazás előtti hirtelen jut eszedbe, hogy megfeledkeztél az utasbiztosításról.

Használd ki az akciót és köss utasbiztosítást most 20%-kal olcsóbban! Azt tudtad, hogy egy biztosítással 9 további főt is biztosítani tudsz? Szedd össze a barátaidat, vagy menjetek családostul és legyetek védve a legkülönbözőbb szerencsétlen eseményekkel szemben.

Jól figyelj, mert az akció csak 2019.04.12 – 2019.04.22. között, a genertel.hu oldalon vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül beérkezett utasbiztosítási ajánlatokra érvényes!

Nem mostanában utaznál? Nem baj! Kösd meg akár 90 nappal előre utasbiztosításod most, még a kedvezményes áron!

Ne maradj le további érdekes cikkeinkről sem, lájkold Facebook oldalunkat és iratkozz fel blog hírlevelünkre! Szívesen várjuk a kommenteket és kérdéseket is a témában itt, a blogon és Facebook oldalunkon egyaránt!