Hogyan induljunk neki a síelésnek?

A síelés nagyon népszerű téli sport – veszélytelennek azonban közel sem nevezhetnénk. Éppen ezért fontos, hogy  mindannyian alaposan felkészüljünk az utazásra a havas hegycsúcsokra!

Fizikai felkészülés

Ahogy az indulást alaposan megtervezzük, úgy fizikailag is fel kell készülnünk erre az erőpróbára. Elég kellemetlen, ha egy sérülés, vagy kínzó izomláz miatt a második napon már inkább a hűttében töltsük a napot.

Akár benevezünk egy csoportos fitness órára, vagy edzőtermi bérletet veszünk – akár csak otthon erősítünk, mindenképpen vágjunk bele! Ilyen gyakorlatokat számtalan oldalon találunk, akár Pinteresten, akár a Sielok.hu oldalán (akár csak a google-be beírva) kereshetünk, de tölthetünk le telefonunkra is olyan hasznos alkalmazásokat, mint a Fitivity applikációja, amik segítenek minket a felkészülésben!

Tervezés

Szerencsére ma már rengeteg információt megtalálunk a neten. Tudakozódhatunk a szállásunkról, a sípályákról, sőt arról is, hogy mi a legbiztonságosabb útvonal, amin megközelíthetjük ezeket a helyeket. Készítsük fel autónkat is, ha a havas hegyek között kell majd vezetnünk!  Nézzük meg az időjárás jelentéseket is, hogy ne érjenek nagy meglepetések!

Akár megtudjuk az időjárás jelentésből, akár nem, azért készüljünk vésztervvel is, hogyha valami miatt mégsem tudnánk kimozdulni. Egy kártyajáték vagy társas nagyon jó ilyen esetekre, vagy esti programnak is kiváló!

Csomagolás

A tervezés fontos része a csomagolás! Hány napra megyünk? Csak síelünk, vagy tervezünk városnézést, kirándulást is? Milyen ruháknak, neszesszereknek kell mindenképp bekerülniük a táskába?

Ebben szeretnénk segítséget nyújtani egy letölthető listával! Nézzük át, nekünk mire lesz szükségünk?

mitnehagyjunkotthon-sieles
Mit ne hagyjunk otthon?

Biztosítás

A síelés sajnos nem csak élvezetes, de veszélyes sport is! A hófödte pályán akár egyetlen rossz mozdulat is komoly sérüléshez, és ami még inkább megnehezítheti a dolgunkat, hogy a mentési és ellátási költségek is nagyon magasra ugorhatnak. Emiatt nem érdemes spórolni a biztosításon: főleg egy külföldi utazás esetén komoly bajba kerülhetünk, ha nem állunk megfelelő védelem alatt!