Mikor, hol, mit csináljunk a hosszú hétvégén? Idén sokszor előkerül ez a téma, az első nagyobb pihenőidő itt is van a nyakunkon. Te kitaláltad már a programod? Ha nem, olvasd el cikkünket a március 15-i és a húsvéti hosszú hétvégére készülve!

Terv egész hétvégére

Legyen egy terv egész hétvégére! Ahhoz, hogy hatékonyan oszthassuk be az időnket, írjuk össze a látnivaló listát, az útitervet és számoljuk össze a költségeket. Milyen költségek merülhetnek fel?  Vegyük bele a számolásba ezeket:

  • Mennyit kell tankolni?
  • Autópálya matrica ára.
  • Ha van, akkor mennyi a belépőjegy ára?
  • Hol eszünk? Étteremben fogyasztunk, vagy pakolunk szendvicset?
  • Külföldi kiruccanás esetén az utasbiztosítás díja?
    • TIPP: a Genertel oldalán pillanatok alatt kiszámolhatjuk, mennyibe kerülne az utas biztosításunk. Azt tudtad, hogy egy biztosítással 9 további főt is biztosítani tudsz?
  • És ne feledkezzünk meg némi költőpénzről sem.

Minden napra más programot!

Márciusban és április elején két hosszú hétvégénk is lesz arra, hogy pihenjünk, aktívan kikapcsolódjunk, utazzunk. A hosszú téli időszakot követően végre az időjárás is javulást mutat, mozduljunk hát ki a négy fal közül és tervezzünk minden napra más programot! Mehetünk kisebb körtúrára is belföldön, de átruccanhatunk valamelyik szomszédos országba is. Nézzünk pár ötletet, mivel tölthetjük el a hosszú hétvégéinket!

Wellness a javából

Ha semmi másra nem vágynánk, csak egy kis kikapcsolódásra és arra, hogy egy termálvizes medencében úszkáljunk, vagy szaunázzunk és befeküdjünk egy masszázsra, egyszerű dolgunk lesz! Szinte keresgélünk sem kell, egy helyen megtalálunk mindent a www.wellness.hu és a www.maiutazas.hu oldalán. Csupán a kész csomagok között kell böngésznünk, így semmi más dolgunk nem lesz majd, csak választani egyet és nem törődve semmivel, pihenni a hosszú hétvégén!

Változatos programok – Kirándulás és wellness együtt

Nem kell lemondanunk a kényelemről akkor sem, ha túrázni szeretnénk. Lássunk pár aktívabb időtöltést is, wellness lehetőséggel együtt! Ha már jó az idő, találjunk ki minél változatosabb programokat. Legyen benne túrázás, vagy kisebb kirándulás, városlátogatás, de szánjunk időt pihenésre, kikapcsolódásra is! Lássunk pár helyet, ahol mindez együtt megtalálható!

  • Őrség

A Dunántúl régióiban élők számára nyújt kikapcsolódást és látványos programot az Őrségi Nemzeti Park. Számtalan tanösvény vár itt ránk, bőven van mit felfedeznünk és március 15-én egy különleges túrán is részt vehetünk. A Tőzike túra a Dobogó-erdőn keresztül vezeti végig a látogatókat  szakvezető irányításával. A sok látnivalót nem kell egy napra sűrítenünk, ha bejárnánk a környéket is, vagy a kirándulás mellett kikapcsolódásra is vágynánk, maradjunk itt pár napot és élvezzük a wellness szolgáltatásokat is egy egész napos túra után!

  • Gemenc

Szintén a dunántúli területeken maradva látogathatunk el a mesés Gemenci erdőbe. Az erdő minden évszakban különleges látványt nyújt, de vegyük figyelembe, hogy a természetvédelmi oltalom alatt álló ártéri erdőbe nem lehet mindig „csak úgy besétálni”, néha több terület időszakosan el van zárva a látogatók elől. Március 14-e után, a hosszú hétvégén már mehetünk is kirándulni a teljes hosszon, március 17-én pedig télterelő túrával várják a látogatókat. Gemenc után sem érdemes azonnal hazarohannunk, látogassunk el a közeli Harkányba, ahol kellemes gyógyfürdőzés vár ránk.

  • Bokodi Lebegő Falu

Érdemes egyszer elnéznünk a facölöpökre épült házairól elhíresült Bokodra, ahol az erdő összeér a horgásztóval, és amelynek partján kis mólókon lehet csak elérni a vízen álló házikókat. Ilyenkor, március közepén-végén nem kell a látogatók zavaró tömegével küzdenünk, és ha már itt járunk, elnézhetünk a 20 kilométerre található Gesztesi várhoz is. Ha végeztünk a kirándulással, kikapcsolódhatunk Bakonyalján. A nagyjából 1 óra 20 percnyi autóútra található településen megpihenve már könnyen elérjük a Balatont is, vagy elnézhetünk a veszprémi állatkertbe.

  • Ilona-völgyi vízesés

Kelet felé véve az irányt, hazánk tiszántúli területeire ellátogatva egyik első úti célunk lehet az Ilona-völgyi vízesés, amely Magyarország legnagyobb szintkülönbségű természetes zuhataga. A tanösvényen végigvezető túra útvonal 6,5 km hosszú és legalább 2,5 órányi programot biztosít a látogatóknak.  Egy ilyen túra után biztos szívesen mártózunk meg a termálfürdőben. Ha már Egerszalókon járunk, nézzük meg a sódombot is!

  • Szalajka-völgy

Ne hagyjuk ki a szilvásváradi Szalajka-völgyet sem, ahol a Szalajka-patak, vadbemutató kert, a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum, a Szabadtéri Erdei Múzeum és pisztrángos tavak várják az érdeklődő látogatókat. Persze itt is találunk közeli szállást, nem is akármilyet! Különleges hangulatú kastélyszállóban pihenhetjük ki magunkat a túra után.

  • Villány

Ha a természetjárást borkóstolással is összekötnénk, látogassunk el Villányba, ahol többféle tanösvényen járhatjuk körbe a történelmi borvidéket. Villányi szállásunkra visszatérve a boros masszázst is kipróbálhatjuk!

+1 Tipp

Miért ne ugorhatnánk ki pár napra Prágába? A cseh fővárost autóval, busszal, de még repülővel is elérhetjük, csupán pár óra alatt. Érdemes több napot eltölteni itt, három nap alatt minden látványosság megnézhető, sőt, még végigkóstolhatjuk a legfinomabb cseh söröket is.

Az adrenalin szerelmeseinek

Sokan vannak, akik, ha felszabadul egy kis idejük, hallani sem akarnak pihenésről. Az adrenalin szerelmeseinek is adnánk egy jó tippet: a www.pihipakk.hu oldalon az élménykeresőben Kaland S, M és L csomagokat is találunk, amelyet az ország számtalan pontján felhasználhatunk! Irány a kalandpark, vagy vegyünk részt motoros szán túrán! Ha sokat sportolsz, jársz síelni, olvasd el a sport és biztosítás kapcsolatáról szóló cikkünket.

  • Tudtad? Lakásbiztosításod mellé Sportcsomag biztosítást is köthetsz, amely sporteszköz lopás esetén nyújt biztosítási fedezetet. A kiegészítő csomagról bővebben itt olvashatsz, lakásbiztosítási díjat pedig itt kalkulálhatsz!

 

A nyugodt pihenés titka

Amikor napokra elutazunk, hajlamosak vagyunk átadni magunkat az élménynek, megfeledkezve pár fontos dologról. Ilyen az otthoni elektronikus dolgok áramtalanítása, lámpák lekapcsolása. Figyeljünk arra, hogy minden ajtó, ablak zárva legyen. A redőnyöket ne húzzuk le, ha napokra távol maradunk, mert ezzel felhívhatjuk a betörők figyelmét arra: nincs senki itthon! Érdemes visszafognunk magunkat, akkor is, ha a közösségi médiáról van szó, lehetőleg ne kürtöljük világgá azt, hogy nem tartózkodunk huzamosabb ideig otthon. Ha bekövetkezne a baj, itt olvashatsz néhány tippet arról, mi ilyenkor a teendő.