Egyre gyakrabban észrevehető mostanában, hogy az autókat kezdik felváltani az alternatív közlekedési eszközök, így például az elektromos kerékpárok a mindennapi közlekedésben. Ha szeretnéd kikerülni a reggeli dugókat, vagy éppen a tömegközlekedést, netán szeretnéd kicsit fittebben kezdeni a napod, vagy szimplán csak érdekel az elektromos kerékpárokban rejlő lehetőség, íme 5 érv, hogy miért is lenne érdemes beruháznod egyre.

Játssz velünk és egy vadiúj elektromos kerékpár lehet a jutalmad! Kalkulálj például balesetbiztosítási díjat 2022. február 16. és április 11. között és biztosítsd be a helyed a sorsoláson! A játék részleteit megtalálhatod weboldalunkon!

Elektromos kerékpárral a kényelemért

Lehetünk akármennyire gyakorlott biciklisták, egy-egy emelkedő alaposan meg tudja izzasztani az embert. Teljesen érthető, hogy ezt a kényelmetlenséget nem szeretnéd minden nap bevállalni, például a munkahelyedre igyekezve. A jó hír az, hogy az elektromos kerékpároknak kisebb a kerekük, így eleve alacsonyabban helyezkedik el a súlypontod, aminek köszönhetően stabilabb és könnyebben irányítható lesz a bicikli. Ezen kivitelezésének köszönhetően az emelkedőkön is könnyen át fog segíteni új kedvenc kétkerekű járgányod!

Az elektromos kerékpár az egész családnak jó választás lehet

Képzeld el, hogy amint hazaérsz a munkából, másodpercek alatt, komolyabb szerelői munka nélkül rögtön át is tudja venni a bringát a gyermeked, aki a délutáni edzésére igyekszik. Ezt a praktikus funkciót az állítható vázméret teszi lehetővé, ami alkalmassá teszi a kerékpárt, hogy a család bármely tagja könnyedén használhassa ugyanazt az eszközt.

Munkába menet letudhatod a reggeli testmozgást

Való igaz, hogy az elektromos kerékpárok mechanikája rásegít a kicsit izzasztóbb helyzetek megugrásában, ugyanakkor az elektromos kerékpárra sem elég csak ráülni, az alapvető hajtóerőt Neked kell kitermelni. Természetesen ez a mozgásforma nem tud helyettesíteni egy komolyabb aktív sporttevékenységet (mint például a futást, kondizást, vagy az úszást), de arra a célra pont megfelelő, hogy reggelente kicsit átmozgasson és felfrissítse az izmaidat. Így sokkal fittebben és egészségesebben kezdheted a napod, mintha csak beülnél az autóba, ráadásul ehhez jogosítványra sincs szükséged.

Tipp: Igaz, hogy a kerékpár használatához nincs szükség jogsira, ne feledd azonban, hogy léteznek a bringásokra vonatkozó közlekedési szabályok, amik betartása feltétlen szükséges a balesetmentes közlekedéshez! Korábbi cikkünkben megtalálhatsz pár mítoszt és az igazságot a kerékpáros KRESZ bizonyos pontjaival kapcsolatban!

Környezettudatos és egyben praktikus

Szeretnél odafigyelni a levegőszennyezésre? Emiatt szeretnéd minél kevesebbet használni az autódat, gyalog viszont túl messze lenne a célállomás? Ha igennel válaszoltál, egy elektromos kerékpár jó megoldás lehet Számodra! Tudtad, hogy van olyan változat, amelyikkel akár 45 km/óra sebességgel is tudsz haladni? Szinte már vetekszik egy autó sebességével, amivel, a reggeli dugóban sokszor egyébként sem tudsz gyorsabban haladni. Ebből a szempontból már önmagában is megéri elektromos biciklire pattanni, ráadásul annak érdekében is tettél valamit, hogy csökkentsd az ökológiai lábnyomod.

Ints búcsút az autós- és tömegközlekedés gyakori hátrányainak

Ha már az autós közlekedésnél tartunk: nemcsak a reggeli dugót hagyhatod magad mögött, de sok más negatív tényezőt is. Ha például a kerékpáros közlekedést választod, nem lesz szükséged benzinre és parkolási díjat sem kell fizetned, ami a belvárosban bizony elég költséges lehet. Ugyanígy a zsúfolt tömegközlekedési eszközöket is elkerülheted a reggeli csúcsidőben, ezzel az alternatív megoldással.

Kell ennél több indok? Bringára fel!