Akinek saját tulajdonú lakása van, jó eséllyel van valamilyen lakásbiztosítása is, ha másért nem, hát azért, mert szükséges volt a hitelfelvételhez. Ilyenkor gyakran egyetlen szempontot vesznek csak figyelembe a biztosítottak, ez pedig nem más, mint az ár. Míg a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások esetében ez elég is lehet, hiszen a legtöbb biztosító hasonló feltételeket kínál, a lakásbiztosításoknál már jelentős eltéréseket figyelhetünk meg. Ha van lakásbiztosításod, gondold át, mit tudsz róla, mielőtt tovább olvasnál. Az ára biztosan eszedbe jut, de azt is tudod, mire nyújt fedezetet pontosan, milyen hasznos kiegészítőket tartalmaz? Ha a válasz nem, ideje elővenni és átnézni a feltételeket, mert előfordulhat, hogy már nem felel meg a jelenlegi igényeidnek!

Általános tévhit továbbá a lakásbiztosításokkal kapcsolatban, hogy csak lakástulajdonosok köthetnek, illetve, hogy bérlőknek felesleges. Cikkünkben most összegyűjtöttük azokat a hasznos kiegészítőket, amiket jó, ha tartalmaz biztosításunk, akár a saját lakásunkban élünk, akár csak béreljük azt.

Lakásbiztosítás: mit tartalmaz alapból?

Mielőtt rátérnénk a lakásbiztosítások hasznos kiegészítőire, érdemes pár szót ejteni az alapfedezetekről is. Az sem mindegy ugyanis, hogy biztosításunk mit tartalmaz alapból. Akár most keresel lakásbiztosítást, akár meglévő biztosításodat nézed át friss szemmel, ez az egyik legfontosabb lépés. Mindig olvasd át alaposan, mit tartalmaznak a különböző biztosítási csomagok és, hogy esetenként milyen károkra nyújtanak fedezetet a pénzedért cserébe. Ha találtál egy szimpatikusat, érdemes lehet az egyes károk esetén nyújtott fedezet iránt is érdeklődni, habár ennek megállapítása több szempont alapján történik.

A Genertel Classic, Plus és Extra lakásbiztosítási csomagjai például az alábbi alapkockázatokra nyújtanak fedezetet:

Tűz; robbanás; villámcsapás; vihar; jégverés; hónyomás; szikla-, kőomlás, földcsuszamlás; ismeretlen építmény és üreg beolmása; idegen jármű ütközése; légi jármű ütközése; idegen tárgyak rádőlése; felhőszakadás; árvíz; földrengés; vízkár; betöréses lopás, rablás, rongálás; üvegtörés. (A részletes meghatározásokat lásd az aktuális ügyféltájékoztatóban.)

Lakásbiztosítási csomagjaink ezen kívül az alábbi kiegészítőket tartalmazzák alapdíjukon belül

Kiegészítők Classic csomag esetében:

Magánemberi felelősségbiztosítás; Családi balesetbiztosítás; Idegen vagyontárgy; Vállalkozói vagyontárgy; Komfort csomag; Tűz nélküli füst- és koromszennyeződés; Lakásbiztosítási díjátvállalás munkanélküliség esetén; Gépjárművek kiegészítő biztosítása; Üdülésre elvitt ingóság; Kórházi lopás.

Kiegészítők Plus csomag esetében:

Készpénz csomag; Kiemelt értékű ingóságok; Beázás csomag; Vízkár csomag; S.O.S. lakásfix; Állatkár biztosítás. Plus csomagunk ezen kívül tartalmazza a Classic csomag minden kiegészítőjét.

Kiegészítők Extra csomag esetében:

Bővített üvegtörés; Szabadban tárolt vagyontárgyak; S.O.S. elektrofix. Extra csomagunk ezeken felül magába foglalja a Classic és Plus csomag összes kiegészítőjét is.

Lakásbiztosítás: Hasznos kiegészítők tulajdonosoknak

Attól függően, hogy saját lakásunkban élünk-e, vagy bérbe adjuk, különböző hasznos kiegészítőkre lehet szükségünk. Tulajdonosként elsődleges fontosságú, hogy megőrizzük lakásunk szerkezeti épségét és baj esetén visszaállítsuk azt.

Alap kiegészítők, melyeket megtalálhatsz a Genertel Classic, Plus, és Extra lakásbiztosítási csomagjaiban:

  • Magánemberi felelősségbiztosítás
  • Családi balesetbiztosítás
  • Idegen vagyontárgy
  • Vállalkozói vagyontárgy
  • Komfort csomag
  • Tűz nélküli füst- és koromszennyeződés
  • Lakásbiztosítási díjátvállalás munkanélküliség esetén
  • Gépjárművek kiegészítő biztosítása
  • Üdülésre elvitt ingóság
  • Kórházi lopás

Értékeid védelmére továbbá extraként választhatod biztosításod mellé például az alábbi hasznos kiegészítőket:

  • Iskolai lopás,
  • Sport csomag,
  • Besurranó tolvajlás,
  • Utcai rablás,
  • Ebtartói felelősségbiztosítás,
  • Bankkártyás visszaélés térítés,
  • Webes védelem csomag.

Értékeid védelme mellett fontos számunkra a te és szeretteid biztonsága is, így például minden csomagunk tartalmaz egy Családi balesetbiztosítás és egy Lakásbiztosítási díjátvállalás munkanélküliség esetén kiegészítőt is. Látogass el honlapunkra és tájékozódj különböző lakásbiztosítási csomagjainkról termékismertetőnk segítségével.  

Lakásbiztosítás online | Genertel

Lakásbiztosítás csomagjaink fedezetet nyújtanak a leggyakoribb károkra és extra védelem is választható. Vegye igénybe kedvezményeinket.

Lakásbiztosítás: Hasznos kiegészítők bérlőknek

Bérlőként köthető lakásbiztosítás a bérlő saját ingóságaira is. Ezek közé tartoznak azonban például a hazavitt munkaeszközök is, amik pótlása egy szerencsétlen baleset után komolyan megterhelné a családi kasszát. Lakástűz, vízkár, vagy elektromos meghibásodás esetén szintén komoly károk keletkezhetnek értékes ingóságainkban, melyek pótlása jelentős költségekkel járhat. Arról nem beszélve, hogy ilyenkor esetleg magunknak kell fedezni a lakásban keletkezett károk javítását is.

Az alábbi kiegészítők jöhetnek például jól ilyen esetben:

  • Magánemberi felelősségbiztosítás,
  • S.O.S. lakásfix és S.O.S. elektrofix (felvesszük a kapcsolatot a megfelelő szakemberekkel, akik rövid időn belül kiérkeznek hozzád a károk elhárítására),
  • Vállalkozói vagyontárgyak kiegészítő biztosítása,
  • Lakásbiztosítási díjátvállalás munkanélküliség esetén (Plus és Extra csomagunk esetében akár fél évre),
  •  Családi balesetbiztosítás (az egy lakcímen élők számára).

Látogass el honlapunkra és számítsd ki lakásbiztosításod díját! Genertel Plus és Extra csomag választása esetén január 31-ig most 25%-ot is elengedünk lakásbiztosításod díjából, valamint részt vehetsz aktuális nyereményjátékunkban is, melyben 5 db 30.000 Ft értékű IKEA ajándékutalvány talál gazdára.