Home office nehézségek

Most, hogy sokan kényszerültünk a home office munkavégzésre, egészen új nehézségekkel is szembe találhattuk magunkat. Nem elég, hogy új napirendet kellett kitalálnunk, figyelnünk kell a gyerekekre, helyt kell állnunk a munkában, de még a háztartási is vinnünk kell valahogy.

Ha nem rendelünk minden napra ételt, hanem magunk főzünk a családra, előfordulhat, hogy összecsúsznak a munka és háztartási programjaink. Ez jobb esetben csak egy odakozmált fogást jelent, rosszabb esetben viszont balesetveszélyes is lehet. Mutatunk 4 tippet, hogyan előzheted meg a konyhai malőröket!

Home office megelőzés felsőfokon!

1. Tervezés és kivitelezés

Sok baleset a kapkodás miatt történik. Szeretnénk időre végezni az ebéddel, de közben figyelünk is a munkára. Majd eszünkbe jut, hogy valami fontos dolgot nem vettünk meg a menühöz, csak kirohanunk a boltba, és már meg is történhet a baj. Bár nem egyszerű még home office alatt sem mindent előre kitalálnunk, pár trükköt bevethetünk a kapkodás elkerülése érdekében. Végezzünk hetente egyszer nagybevásárlást, és vásároljuk meg az előre kinézett receptek összetevőit. Ha tehetjük, készítsük elő az ételt még előző este, vagy kora reggel, mielőtt belevetnénk magunkat a munkába és az ebédszünetben főzzük, süssük ki, amikor senki nem zavar. Így nem történhet meg az, hogy nekilátunk főzni, miközben befut egy céges hívás – és ott felejtjük az ételt a tűzhelyen.

Lakásbiztosítás online | Genertel

Lakásbiztosítás csomagjaink fedezetet nyújtanak a leggyakoribb károkra és extra védelem is választható. Vegye igénybe kedvezményeinket.

2. Biztonsági zár a konyhában

Ha kisgyerekekkel vagyunk otthon, míg dolgozunk, különösen fontos, hogy gyerek biztosra alakítsuk a konyhát. Tudjuk, hogy a konyha veszélyes üzem, még akkor is, mikor teljes figyelmünkkel a kicsikre tudunk koncentrálni. Éppen ezért, sokat teszünk a biztonságért már azzal, ha a tűzhely lapját elkerítjük egy erre a célra gyártott tűzhelyvédővel. A gyújtó gombokra pedig rakjunk gombzárat, hogy a gyerekek véletlenül se tudják beüzemelni a gázt, vagy a kerámia/indukciós felületet.

TIPP!

A konyhai fiókok kihúzogatását elkerülendő, beilleszthetünk egy fakanalat is az ajtónyitó fogantyúk közé is. Ez ideiglenesen védelmet nyújt a kíváncsi totyogók ellen.

3. Könnyítsünk, ahol tudunk

Talán eddig túl kényelmes megoldásnak tartottuk, vagy nem hittük el, hogy ízletes, pergős rizst lehet készíteni egy mikrós edényben is, de épp itt az ideje, hogy ezt is kipróbáljuk. Használhatunk mikróban melegíthető műanyag edényt, vagy akár elektromos rizsfőzőt is. Az eredmény ugyanaz: percek alatt és a tűzhely begyújtása nélkül kész rizst nyerhetünk. Ugyanez a helyzet az elektromos párolókkal, ételkészítőkkel. Rengeteg időt megspórolhatunk ezekkel a hasznos eszközökkel, természetesen itt is vigyáznunk kell a biztonságra.

TIPP!

Mielőtt leterheljük az elektromos hálózatunkat mindenféle új kütyüvel, érdemes odafigyelnünk, nem tapasztalunk-e elektromos hibát. Korábbi cikkünkben megmutattuk, milyen jelekre kell odafigyelnünk: Hogyan ismerjük fel az elektromos meghibásodást a házban?

A Genertel Extra lakásbiztosítási csomagja elektromos készülék meghibásodása esetén is gyors segítséget nyújthat S.O.S elektrofix kiegészítővel, melyet már az alapdíjon belül tartalmaz.

4. Időzítő a múltból

Talán sokan emlékszünk még édesanyánk régi tojás, vagy alma alakú felhúzható időzítő órájára, aminek rettenetes csörömpölő hangja volt és mindig a frászt hozta az emberre, mikor lejárt. Nem csak a nosztalgia, hanem a praktikussága miatt is érdemes becsempésznünk egy ilyen darabot a konyhánkba. Ma már ezer féle kinézetű időzítő órát lehet kapni, akár egyszerűbb, akár több funkciósat is. Ha betettünk valamit a sütőben, csak húzzuk fel, és garantáltan nem hagyjuk megégni az ételt.

Tudtad?

Nem csak a tűz tud nagy károkat okozni a lakásban, hanem a füst és korom szennyeződés is. Ilyen esetben szinte elkerülhetetlen a helyiség újrafestése, amely költségével nem biztos, hogy most számoltunk. A Genertel lakásbiztosítási csomagjaiban szerencsére mindhárom csomag esetében a  fedezet része a tűz nélküli füst- és koromszennyeződés, mint biztosítási esemény!

Ne forduljon soha elő, de jó tudnunk azt is, mit kell tennünk, ha tűz üt ki a házban. Fontos, hogy előre legyen tervünk az ilyen esetekre is, ehhez mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat korábbi cikkünkben: Mit tegyünk lakástűz esetén?

Ne maradj le további érdekes cikkeinkről sem, lájkold Facebook oldalunkat és iratkozz fel blog hírlevelünkre! Szívesen várjuk a kommenteket és kérdéseket is a témában itt, a blogon és Facebook oldalunkon egyaránt!