100.000 Forintos gyerekprogramok – elfoglaltság mindenkinek

A jó idő közeledtével napról napra nagyobb nyüzsgés van az osztálytermekben. A gyerekeknek egyre több energiájuk lesz, míg a pedagógusoknak, óvónőknek egyre kevesebb. Örök kérdés, hogyan lehet a legjobban lefoglalni a kicsiket, milyen gyerekprogramok közül válasszunk? Az óvodák, iskolák dilemmája nem csak a helyszín megválasztásában merül ki, hanem az anyagi források elkülönítésében is. Utóbbiakkal egy szerencsés intézménynek nem kell majd foglalkoznia, hisz az Ingyenes Kullancsvédelem Biztosítási nyereményjátékkal most 100 ezer Forint osztálypénz nyerhető! Lássunk pár ötletet, hova mehetünk egy osztálynyi gyerekkel!

Mielőtt szabadtéri programot szervezünk…

kullancs

A legtöbb osztálykirándulás a szabadban zajlik, míg tart a jó idő. A kinti programok mindig nagy odafigyelést, szervezettséget igényelnek a felnőttek részéről, ezernyi feladat hárul a pedagógusra és szervezőkre és tudjuk: nem lehet mindig mindenre figyelni. Fel vagyunk készülve például arra, ha kullancsot találunk a gyerekeken? Tudjuk, mit kell tennünk? Hozzá mernénk nyúlni szakértő módon?

TIPP! Korábbi cikkünkből megtudhatod, hogyan csíp a kullancs és mi történik ilyenkor!

Sajnos, a legtöbbször nem lehet azonnal észrevenni az élősködőt, főleg, ha egész napos programon kell több gyereket vezényelni, irányítani. Azt sem tudhatjuk, hogy pontosan mennyi ideje van a bőrön, vagy, hogy fertőzött-e. A kullancs okozta fertőző betegségek hetekig lappangnak a szervezetben, és ahogy megjelennek az első jelek, azonnal orvoshoz kell mennünk és kezeltetnünk a gyermeket. A kezelés költségei magasra rúghatnak, ráadásul hetekig eltartanak.

Ebben nyújt segítséget az ingyenes kullancsveszély biztosítás, ami egy évig érvényes, majd ezt követően sem válik fizetőssé, hanem egyszerűen megszűnik.

TIPP! A kullancsveszély biztosításunk abban az esetben fizet, ha kullancs által okozott fertőzésben betegszünk meg. A biztosítási összeggel segítünk fedezni a gyógyszerek költségét.

Nyerj 2 x 100.000 forintot a bölcsidnek, ovidnak, iskoládnak

kullancs nyereményjáték

Most, az ingyenes biztosítást igénylők nyereményjátékban is részt vesznek. Az elérhető nyeremények:

  • A kisorsolt Játékos nyereménye 1 db 30 000 (harmincezer) Forint értékű MediaMarkt vásárlási utalvány.
  • A kisorsolt Játékos által regisztrált intézmény nyereménye egy 100 ezer Ft-os Decathlon, MediaMarkt vagy Regio Játék utalvány.
  • A kisorsolt Játékos által meghatározott osztály/csoport nyereménye nettó 100 ezer Forint értékű pénznyeremény!

 

 

Mit csináljunk 100 ezer Forint osztálypénzből?

  • Játékos oktató programok

Ha beltéri programot szeretnénk, mindig remek szórakozást nyújt kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt a Csodák Palotája. 250 játékkal, tematikus szabaduló szobákkal, körmozi élményvetítésekkel, interaktív kiállításokkal várják a diákokat és óvodásokat.

Egy osztálykirándulás alkalmával szeretnénk, ha valami kis tudás is ragadna a gyerekekre, és szerencsére ehhez számtalan kültéri program áll rendelkezésünkre. A történelem megfoghatóvá és megcsodálhatóvá válik előttünk, ha ellátogatunk a szentendrei skanzenbe. A 19. és 20. század idejét felölelő, a legkülönbözőbb tájegységek építészeti stílusát, a korabeli társadalmi csoportok életmódját rekonstruáló szabadtéri múzeumban népi iparművészek, kézművesek mesterségük fortélyait bemutatva várják az érdeklődőket. Szintén Szentendrén kalandos városfelfedező kvízjátékban is részt vehetnek a diákcsoportok, ahol egy animátor vezetésével 2-3 fős csapatokban járják körbe a város nevezetességeit válaszok után kutatva.

  • „Hogyan működik?” túrák

Ki ne gondolkozott volna már el azon, hogy egy izgalmas filmben hogyan csinálták azt az őrületes robbantást? Hol van az a városrész, ahol sétálnak a szereplők? Hogyan képes valaki repülni, vagy túlélni egy 30 méteres zuhanást? Nem csak a gyerekek, de a felnőttek fantáziáját is izgatja a filmkészítés és ma már nem is kell Hollywood-ig repülnünk, ha a kulisszák mögé akarunk látni. Az etyeki Korda Filmstúdió tárt kapukkal várja a gyerekeket interaktív, játékos, ismeretterjesztő programokkal és sok filmes trükkel.

Szintén érdekes program a reptéri látogatás, ami kicsiket és nagyokat is képes lekötni. A körút során a gyerekek megismerhetik a reptér és a légiforgalmi irányítás működését és olyan helyekre is betekintést nyerhetnek, amelyek nem csak a látogatók, hanem a reptéri dolgozók jelentős része elől is el van zárva.

Sárospatakon a Pataki kerámiaüzembe is el lehet látogatni, itt a gyerekek saját ajándéktárgyat készíthetnek, amit utána haza is visznek magukkal.

  • Kalandos programok

Rövidebb és hosszabb tartamú programok közül is válogathatunk, ha kalandos játékban szeretnénk részt venni az osztállyal. Egy tanórás elfoglaltságot jelent a Csiki Pihenőkert, ahol a gyerekek indián falu, egy Árpád-kori régészeti park, egy római erőd, vagy Mátyás király udvarának életébe csöppenhetnek bele.

A Zobori Élmény Park széleskörű szolgáltatást nyújt minden korosztálynak. Gokart, állatsimogató, kötélpályák, csúszdák várják a gyerekeket egy egész napos programra. A szilvásváradi kalandtábor 3 napos túraprogramot biztosít a kalandoroknak, akik éjszakai kiránduláson, bátorságtúrán vehetnek részt, kipróbálhatják ügyességüket a kalandpályán mászva és íjászkodás közben is.

  • Egyénileg csoportra szabott programok

Szervezhetünk akár egészen egyedi, közösségre szabott, az osztály összetételét, korát, a gyerekek által alkotott kis csoportok működését figyelembe vevő programokat is. A Memofaktúránál az élménypedagógiára helyezik a hangsúlyt a programtervezés során, éppen ezért előzetesen felmérik a csoportot összetételét, a diákokkal kérdőívet töltetnek ki, beszélnek az osztályfőnökkel annak érdekében, hogy minél jobban megismerjék az osztályt.

Másik érdekes, csapatépítésre alkalmas osztálykirándulási program a GPS-es kincsvadászat. Itt is több mindenre benevezhetnek a fiatalok, dunai kenuzást, íjászatot, kalandparkot, falmászási lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek, ezen felül egy lovagi torna kihívásaiba is belekóstolhatnak.

Van egyéb programötleted, javaslatod? Ismersz jó osztálykirándulós helyeket? Oszd meg velünk kommentben itt a blogon és nevezz be a nyereményjátékra! Legyen a Te általad megnevezett bölcsi, ovi, iskola a nyertes!