Hihetetlen káresetek velünk nem történhetnek, igaz? Sajnos még egy idilli környezetben, minden óvatosságunk és odafigyelésünk ellenére is előfordulhatnak komoly lakáskárokat okozó balesetek. Íme 3 hihetetlen káreset, amire senki sem számított.

Nézz haza bármikor! Genertel lakásbiztosításodhoz most akár ajándék okoskamerát is kaphatsz. Részletek a weboldalon!

Falromboló káreset

Nem is olyan régen történt, hogy egy kedves magyarországi településen, valaki autóstól rontott a házba. Jól olvastad!

A balesetet egy ittas sofőr okozta, aki feltehetően elveszítette az uralmat járműve felett és autójával becsapódott egy útszéli ház garázsába. Áttörve a garázs falát, ütközött a család benn álló autójával.

A karambol erejét és az álló autót használva vésőként pedig átütötte a ház garázzsal szomszédos falát is. A sofőr szerencsére túlélte a balesetet, a ház azonban lakhatatlanná vált. Az ott élő családnak így nemcsak érzelmi traumát okozott a balesettel, hanem komoly anyagi károkat is.

Hihetetlen káreset az égből

Az „égi áldás” sok lakáskár hátterében állhat. Alighanem most a te fejedben is megfordult egy pár ilyen: jégverés, viharkár, villámcsapás.

Jelen esetben azonban egy hihetetlen, de igaz történetet hoztunk el neked, egy amerikai kertvárosból. 2021 elején történt ugyanis, hogy meghibásodott egy Boeing gép hajtóműve és nem sokkal a felszállás után hatalmas darabok kezdtek potyogni belőle az alatta elterülő városra és házakra.

A Reuters információi szerint személyi sérülés nem történt, a hajtómű borításának óriási darabjai azonban Denver kertvárosára hullottak, mintha csak egy katasztrófafilm egy jelenetét láthatták volna az ott élők. Egy különösen nagy darab alig pár méterrel tévesztett el egy családi házat és landolt a verandán.

Elszabadult robotporszívó? Na ne!

A robotporszívók különösen hasznosak és nagyban megkönnyíthetik a házimunkát. Vannak olyan okos kis készülékek is, melyeket akár a telefonunkról is bekapcsolhatunk és távolról irányíthatunk, így képesek elvégezni a kellemetlen házimunkát helyettünk.

Azok többsége, akiknek van robotporszívójuk, már el sem tudják képzelni nélküle az életüket, de tudják, hogy hiába okosak a kis gépek, néhány emberi óvintézkedésre bizony szükség van a használatuk során.

Az ingatag tárgyakat például jobb eltenni az útjukból, azokat meglökve ugyanis kellemetlen meglepetést és komoly lakáskárokat is okozhatnak. Persze ki gondolná, hogy egy ilyen apró készülék bármit képes fellökni? Elég azonban egy ingatag szobainas, vagy egy magas váza, ami váratlanul az útjába kerül és megtörténik a baj. Leverhetik például a könyveket a polcról, vagy nekidőlhetnek és összetörhetik az értékes tévét.

TIPP:

Egy kis odafigyeléssel könnyen biztonságosabbá teheted az otthonodat! Gondold végig, hogy mik lehetnek azok a gyenge pontok, melyek veszélyt rejthetnek magukban. Segíthet, ha készítesz egy listát azokról a számodra fontos és értékes dolgokról, amiket mindenképp szeretnél biztonságban tudni. Ha ezzel megvagy, már könnyebben mérheted fel, hogy mekkora összegű és milyen lakásbiztosítási védelemre van szükséged az otthonodban.

Gondolnád, hogy az ilyen típusú károkra könnyedén szerezhetsz biztosítási fedezetet?

A Genertel lakásbiztosítási csomagjainak alapkockázatai között megtalálható az idegen jármű ütközése és a légi jármű ütközése is, ami az első két esetben történt. Ezen kívül Classic, Plus és Extra csomagjaink további hasznos kiegészítőket is tartalmaznak alapdíjukon belül.